Therapieën

Ieder mens is uniek. Ondanks dat we allemaal dezelfde leeftijdsfases doorlopen, van geboren worden, peuter/kleuter zijn, puber zijn, de jongvolwassenheid en als laatste de volwassen fase, vormt ieder van ons zijn eigen uniek individu. 

Tijdens deze levensloop maken we verschillende situaties mee. Leuke situaties, maar  ook minder prettige situaties. Deze minder prettige situaties proberen we zo goed mogelijk te overwinnen. Als nare situaties niet goed verwerkt worden kunnen ze in een later stadium van het leven een belemmering gaan vormen. Deze belemmeringen kunnen zich uiten in fysieke klachten, maar ook in mentale of emotionele klachten. 

Als men in de reguliere zorg een diagnose krijgt, waar men mee moet leren leven, dus zonder een oplossing om de klachten te laten afnemen (behalve medicatie), is het van belang de oorzaak van de klachten proberen te achterhalen. Twee mensen kunnen precies dezelfde klachten hebben, maar de oorsprong van de klachten van de ene persoon kunnen ontstaan zijn in een totaal andere situatie dan bij de ander het geval is. Trauma's, ontstaan in de kinderjaren, kunnen veelal een oorzaak zijn voor klachten als volwassene. 

Om die oorzaken te kunnen achterhalen maak ik gebruik van verschillende therapievormen. Lees verder op onderstaande pagina's wat de therapievormen inhouden:

 

E.E.N.® Therapie

Lichaamsgerichte psychotherapie